mandag den 25. oktober 2010

Græskarsuppe

1 græskar (hokkaido, 1/2 - 1 kg)
2 - 3 løg
ingefær (3 - 4 tsk hakket ingefær)
2 stilke citrongræs
1 tsk korianderfrø
1 tsk spidskommen
1 - 2 rød chili
1 dåse kokosmælk
1 liter bouillon (grøntsag eller kylling)
1 dl røde linser
citronsaft og evt honning eller lidt rørsukker, cayennepeber og salt til tilsmagning

 Hokkaidoen skal vaskes godt, (så behøver den nemlig ikke skrælles). Derefter flækkes den,  kernerne fjernes og den skæres i grove tern. Løgene hakkes også groft. Citrongræs hakkes fint - fjern først de yderste stive blade. Ingefær og chili hakkes også fint. Det hele svitses i olie.
Spidskommen og koriander ristes hurtigt på en tør pande. rør hele tiden så det ikke brankes. Derefter stødes det i en morter eller kværnes i en kværn. Man kan også bruge stødte krydderier men det er ikke nær så godt.
Kom krydderierne sammen med de svitsede grøntsager, bouillon, kokosmælk og linser, og lad det koge til det er mørt. ca 20 min. Blend det hele og smag til med citron og hvad der ellers er brug for

Ingen kommentarer:

Send en kommentar