søndag den 31. oktober 2010

fiskefrikadeller med remoulade

FISKEFRIKADELLER
600 g fisk (f.eks halv mørksejfilet og halv laksefilet)
2 æg
en håndfuld tørt smuldret lyst brød
½ spsk hvedemel
2 spsk olie, eller 50 g smeltet smør
salt og peber

Fisken frigøres for ben, og hakkes med en kniv på et skærebræt. Det giver en grov struktur som jeg godt kan li, men man kan også kører det hele i blenderen, så bliver strukturen meget fin.
Fiskefarsen røres med lidt salt, og derefter med æg, brød, mel og lidt peber.
Rør olie eller smør i farsen lige inden stegning på panden.


REMOULADE
100 g syltede agurker
100 g syltede asie
et lille hakket løg
1 håndfuld hakkede purløg (eller blandet purløg, dild og persille)
1-2 spsk mayonnaise
1-2 spsk græsk yoghurt
karry efter smag og evt lidt salt og peber

Kør agurk, asier og løg sammen i blenderen, eller hak det fint med en kniv. Bland det med mayonnaise, yoghurt, hakkede krydderurter, karry og evt salt og peber.

1 kommentar:

  1. Fantastisk Christa...det var dagens lottokupon at støde på dig her :-)

    Kh Mette, Lova, Lui og co.

    SvarSlet