tirsdag den 26. oktober 2010

Knækbrød

Her er knækbrød som vi bagte det på sidste kursus jeg var på i Københavns Madhus. I får lige opskriften. Jeg synes det smager godt, og jeg vil prøve mig lidt frem med at hakke og male kerner og frø så de små også kan få lidt ud af alt det gode der er i. Jeg vender tilbage hvis jeg får lavet et succesknækbrød til helt små børn som ikke rigtig får tygget de her frø.

KNÆKBRØD med hele frø og kerner

1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
1 dl græskarkerner
1 dl havregryn
3.5 dl hvedemel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
2.25 dl vand
0.75 dl olie

Det hele røres sammen, deles i 2 og rulles tyndt ud. Rul evt ud direkte på bagepapir. Knækbrødet får en fin tykkelse hvis man ruller det ud så hver af de 2 klumper fylder en hel bageplade. Når dejen er rullet ud kan man med en kniv skære riller der hvor man vil dele sit knækbrød. Drys evt med flere frø eller lidt flagesalt. Bag knækbrødet ved 200 grader ca 15 min.
Hvis de ikke er blevet sprøde kan man bare knække dem op og give dem et par minutter mere i en varm ovn.

For at holde sig sprøde skal knækbrødet opbevares i noget der er tæt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar