lørdag den 6. november 2010

kalvehjertefrikadeller med bagte rodfrugter

500 g kalvehjerte
250 g kogte kartofler
1 - 2 æg
3 - 4 spsk hvedemel
salt og peber
1 spsk dijon sennep
2 spsk ketchup

Hjertet skal skylles rent for evt blodrester og sener skal skæres væk.
Hjertekødet hakkes fint eller køres i en blender sammen med de kogte kartofler, æg, mel og krydderier.
Form frikadeller og steg dem på panden. Hvis de er lidt for løse i det kan man evt tilsætte lidt mere mel.

Frikadellerne smager godt sammen med ovnbagte rodfrugter og noget grøn salat eller råkost.
De ovnbagte rodfrugter kan f.eks være kartofler, knoldselleri og gulerod skåret i mundrette stykker, vendt i lidt olivenolie, salt og peber og bagt 30 - 40 min i et lag i ovnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar