Karry er virkelig let at lave selv, og smager helt vildt godt!
Brug den f.eks i græskarmosen og remouladen.
Der er lige nogle ting der er gode at vide:
-Gurkemejen gør primært karryen gul, så den kan man skrue op og ned for efter behag.
-Styrken i karryen kan varieres ved mere eller mindre chili, cayenne og peber.
-Kardemommefrø behøver man ikke pille ud af deres skal (hvilket jeg gjorde i starten, og hvilket er ret tidskrævende). Bitterstofferne sidder i skallen, så det kan være en ide at fjerne nogle skaller, og det kan hurtigt gøres ved at støde dem let i en morter eller putte dem i en pose og slå dem med f.eks skaftet af en kniv, og derved løsne nogle skaller som man så kan tage fra.
- Det kan være lidt svært at finde alle krydderierne. Jeg håber at du har en god grønthandler, og går din vej over Nørrebro kan jeg anbefale ONUR på jagtvej 133, Nørrebro - her sælges fantastisk gode krydderier.
Hele krydderier:
1 spsk korianderfrø
1,5 spsk tørrede chilier
2 spsk kardemommefrø
1 tsk spidskomme
2 tsk brune sennepsfrø
1/2 tsk sort peber
1 tsk bukkehornsfrø
1/2 tsk nellike
1 kanelstang
2 stjerneanis
Stødte/revet krydderier:
1,5 tsk stødt ingefær
3 spsk gurkemeje
1/4 revet muskatnød
1/2 tsk cayenne
Alle de hele krydderier ristes på en tør pande. Rør rundt hele tiden og pas på de ikke brænder på. De skal bare lige brunes lidt og begynde at dufte.
De ristede krydderier kværnes i en elektrisk kværn (eller stødes i en morter)
lørdag den 6. november 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar