Denne her opskrift er fra Københavns Madhus. Vi fik den i vuggestuen på FISKENS DAG hvor vi havde besøg af kokken Heidi Ellen Hansen, og den er god at lave nu hvor det er tid for majs.
3 - 4 stilke bladselleri, skåret i fine tern
2 - 3 løg, skåret i fine tern
3 - 4 fed hvidløg, fint hakket
ca 50 g smør
3 spsk hvedemel
1 spsk frisk hakket timian
2 liter sødmælk
3 store bagekartofler, skrællet og skåret i små tern
1 - 1,5 friske majskerner, skåret af kolberne (frosne kan bruges).
salt og peber
citronsaft
1 bundt friske koriander, fint hakket
5 - 6 forårsløg, fint snittet
500 g fiskefillet (vi brugte mørksej og torsk, man kan fint bruge andre fisk)
Bladselleri, løg, hvidløg og timian sauteres i smøret et minut uden at tage farve. Tilsæt melet og rør rundt et par gange. Tilsæt majs, kartofler og til sidst mælken under konstant omrøring så det ikke brænder på. Det hele skal simrer til kartoflerne er møre. Husk at røre rundt. Fisken skæres i små mundrette stykker og lægges i suppen som bringes i kog og derefter slukkes for varmen med det samme. Smages til med salt, peber og citronsaft. Serveret med drys af koriander og forårsløg.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar