mandag den 5. december 2011

vuggestuens juleboller

Det var rigtig hyggeligt at ses med jer alle sammen til julefesten i dag, så tak for sidst, og hermed opskriften på julebollerne.

30 g gær
2 dl vand
200 g fromage frais
1 stort eller 2 små æbler (groft revet)
1 - 2 spsk honning eller mørk rørsukker
1 tsk salt
1 stor tsk kardemomme
200 g rosiner
150 g figner (hakket)
150 g grahamsmel
ca. 450 g hvedemel

Rør gæren ud i koldt vand, og bland derefter alle ingredienser. hold evt lidt hvedemel tilbage. Dejen må gerne være lidt klistret. Lad dejen hæve i mindst 1 time og sæt derefter med en spiseske dejklatte på en bageplade, og lad dem hæve yderligere i 1 time. Bages 15-20 min ved 200 grader.

Hvis man har en rest af de her boller der er ligget og blevet lidt tørre kan man skære dem i helt tynde skiver og tørre/riste dem i ovnen ved 180 grader indtil de bliver let gyldne og sprøde, så får men en lækker kiks - der bl.a. smager rigtig godt med ost på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar