1 hokaido
2 -3 løg
2 spsk ingefær
2 stilke citrongræs
1 tsk hel korianderfrø
1 tsk hel spidskommen
1 - 2 røde chili
1 dåse kokosmælk
6 dl bouillon (grøntsag eller kylling)
smag evt til med citronsaft eller limesaft
evt persille eller koriander (til drys)
Hel spidskommen og koriander ristes hurtigtpå en varm tør pande, og stødes derefter i en morter eller kværnes i en kværn.
Hokaidoen vaskes grundigt og renses for kerner og trevler i midten af græskaret. Derefter skæres den i grove tern (lad skallen være på) og svites sammen med hakkede løg og finthakket ingefær og citrongræs i olie i et par min. Skru evt lidt ned for varmen og læg et låg halvt på og svits videre under jævnlig omrøring i yderligere 5 - 10 min. Tilsæt hakket chili, kokosmælk, bouillon og krydderier og lad det koge i ca 10 min. Blend og smag til med salt, peber, ekstra krydderier og evt mere friskhakket ingefær og chili og citronsaft. Især ekstra ingefær synes jeg er godt.
Server med groft brød og gerne et drys af hakket koriander eller persille
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar