mandag den 5. december 2011

spinat og linsesuppe

Her er en dejlig grov suppe, som vi lige har spist i vuggestuen i sidste uge. Jeg har kun lavet den i denne udgave i stor vuggestueportion. Derfor er jeg ikke helt sikker på hvor meget bouillon der skal til i den her lille portion, så man må prøve sig lidt frem - jeg kan godt lide at denne suppe er lidt tyk i det.

3 stængler bladselleri
1 stort løg
2 fed hvidløg
2 - 3 gulerødder
1 - 2 persillerødder
1 rød chili (ikke alt for stærk)
1 dåse flåede tomater
150 g røde linser
5 - 600 g spinat (frossen er fin)
1,5 - 2 l bouillon (f.eks grøntsags)
3 - 5 spsk finthakket ingefær
salt og peber
evt cayennepeber

Hak bladselleri, hvidløg og løg og svits i smør eller olie - eller en blanding. Tilsæt gulerødder og persillerødder som er skåret i grove stykker og svits videre et par minutter. Tilsæt hakket chili, flåede tomater, linser, bouillon salt og peber og kog i ca 15 min. Tilsæt spinat, kog godt igennem og tilsæt endelig finthakket ingefær og blend det hele. Smag til med salt peber og evt cayennepeber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar